Partnerünk

Partnerünk

Termelésirányítás

Termelésirányítási modul
 

A termelésirányítási modul a gyártási folyamatok közül a projektszerű gyártást képes kezelni. Ez lehet egyedi gyártás (melyek adatait a program képes évekig megőrizni) vagy sorozatban készített termék, berendezés.

 

A hatékony működés feltétele a megfelelő cikkszámrendszer kialakítása, mivel a rendszer mindent ez alapján kezel. A program lehetővé teszi a cikkszámrendszer időszakos felülvizsgálatát. Azok a cikkszámok melyekhez nem tartozik tranzakció, törölhetőek a rendszerből. Vonalkódos alapanyag és késztermék kezelésre is képes a program. A késztermékeknek megrendelőnként más-más vonalkód is adható.

 

A receptúrák, anyagszükségletek rögzíthetőek, de 1-1 gyártási folyamat során ezek egyedileg módosíthatóak. A gyártási folyamat megkezdése előtt a felvitt receptúrák alapján önköltségszámítási kimutatás kérhető. A receptúrákban rögzíthető a szükséges gépenkénti, fázisonkénti munkaórák száma, mely munkaóra elszámolás, bérfeladás bemenő adatát képezheti.

 

A rendelésmodulban rögzített keret- vagy egyedi vevői rendelések is képezhetik a gyártási folyamatok alapját. Egy-egy gyártási folyamat saját munkaszámot kap, melyeket a gyártás megindításakor közös diszpozíciós számmal lát el a rendszer. Már a munkaszám megnyitása után kérhető a rögzített anyagszükséglet foglalása.

 

Külső bérmunkások bevonása esetén, a részükre kiadott alapanyagokról, az átvett fél- és késztermékekről külön bizonylatokat és nyilvántartást készít a program.

 

Egylépéses gyártási folyamatok, mint a festés vagy az akkumulátor felsavazás kezelésére egyszerűsített programpontok készültek.

 

A gyártási tervek elkészítését is segíti a rendszer. A leadott rendelési tervekre kinyomtatható összesített alapanyag szükséglet, melyen feltüntetésre kerül a pillanatnyilag elérhető szabad készlet, valamint a beszerzésre váró alapanyagok - törzsben rögzített - várható szállítási határideje.

 

A termelésirányítási rész integrált rendszert alkot az általános vállalati modulokkal : Készletgazdálkodás, Beszerzés, Értékesítés, Vevői és Beszállítói rendelések, Munkalapnyilvántartás, Pénzügy-Számvitel, vagy az Iktatás.

 

A teljes rendszer gyors döntést tesz lehetővé: pillanatok alatt naprakész információhoz lehet jutni a készletekről, a megrendelésállományról, a szabad kapacitásról, a költségekről, a gyártási folyamatról, általában a vállalat működésének minden eleméről. Pénzügyileg nehéz lenne számszerűsíteni, mekkora költségmegtakarítást jelent, milyen mozgásteret és lehetőséget ad ez a cégnek, de egy nem kétséges: a javára válik. A termelésirányítás korszerűsítésére fordított minden egyes forint és munkaóra hasznot hoz: előrelépések várhatóak a dolgozói létszám és a gépidő jobb kihasználásában, az anyagmegtakarításban és több más területen is.

 

...........................................................................................................................................
Kereskedelmi rendszer | Könyvelő rendszer | Termelésirányítás
WEB áruház | Fejlesztés | Hibabejelentés | Letöltés | GY.I.K.
...........................................................................................................................................
ip:100.28.227.63
Készítette: Hunet Kft.